Home » Zorg op maat » Dagbesteding

Dagbesteding

Voor mensen met een zorg- en begeleidingsvraag op het gebied van werk en/of dagbesteding - bijvoorbeeld mensen met een licht verstandelijke beperking, psychische problemen en/of een onoverkomelijke afstand tot de arbeidsmarkt - biedt Stimulans werk- en dagbestedingsactiviteiten.

Binnen onze werk- en dagbestedingslocatie De Molenraai in Sappemeer staan de sfeer, een optimale leer/werk omgeving en begeleiding op maat centraal. Samen met u bekijken we welke activiteit(en) bij uw wensen en capaciteiten aansluiten.

Wij vinden het belangrijk dat het bij iedere activiteit gaat om het verkennen van de eigen, unieke mogelijkheden en vaardigheden. Het draait hierbij niet om presteren. Plezier hebben in wat kan staat voorop.

Ons dagbestedingsaanbod is gevarieerd en wordt individueel of in kleine groepen aangeboden, zodat er veel tijd en ruimte is voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling.

Creatieve activiteiten

Houtbewerking –

De Molenraai beschikt over een ruim opgezette houtwerkplaats waar onder professionele begeleiding houten producten op maat worden gemaakt. Van steigerhouten meubelen tot sfeer- en decoratieartikelen.

Tekenen, schilderen en decoreren –

Ook cliënten die behoefte hebben aan een omgeving waar veiligheid, duidelijkheid, rust en structuur wordt geboden kunnen bij de Molenraai terecht. Onze dagbestedingslocatie beschikt over een ruimte waar cliënten op gestructureerde wijze hun creatieve talent kunnen laten spreken in de vorm van tekenen, schilderen of decoreren.

Dienstverlenende activiteiten

Tuin- en terreinonderhoud –

Bij deze vorm van dagbesteding voeren cliënten van De Molenraai in kleine groepen (3 tot 6 deelnemers) lichte tuin- en terreinonderhoudswerkzaamheden uit voor particulieren en bedrijven. De activiteit wordt goed voorbereid en begeleid door een werkbegeleider.

Belevingsgerichte activiteiten

Buitenactiviteiten, sport en spel –

Zoals fietsen, wandelen, zwemmen en allerlei andere bewegingsvormen, zowel binnen als in de buitenlucht. De activiteiten worden aangepast aan de mogelijkheden van de cliënt en kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd.

Buitenactiviteiten vormen bovendien een dagelijks programmaonderdeel van al onze dagbestedingsactiviteiten. Het is wetenschappelijk aangetoond dat bewegings- en/of sportieve activiteiten een positief effect hebben op onze stemming en angst- en depressieklachten verminderen

Heeft u interesse in onze dienstverlening of wilt u graag eerst meer informatie ontvangen?

Vul het contactformulier in of bel: 06 – 31 03 51 22.